7 Mart 2017 Salı

RESTOREX HIZLI UZAMA ETKİLİ ŞAMPUAN VE BAKIM KREMİ

Restorex hızlı uzama etkili şampuan ve bakım kreminden bahsedeceğim bu yazımda sizlere. Öncelikle firmaya ürün gönderimlerinden dolayı teşekkür ederek başlıyorum yazıma. Restorex tüm saç tiplerine uygun saç bakım ürünleri üreten bir firma. Şampuan ve kremlerinin tamamında ana etken madde olarak sarmaşık özü kullanılıyor olması çok ilgimi çekti.



Boyalı saçlar için renk koruyucu özelliğe sahip bu şampuan sarmaşık özlü olarak formüle edilmiş ve hızlı uzayan güçlü saçlar vadediyor. Erkek kadın herkes saçlarına önem veriyor ve sağlıklı uzayan, dökülmeyen saçlara sahip olmak istiyor. Restorex şampuanın sarmaşık özü ile formüle edildiğini gördüğümde sarmaşıkların yapısı aklıma geldi. Bilirsiniz sarmaşık arsız bir bitkidir ve hızlı uzayan bulunduğu yeri hemen saran bir yapısı vardır. Bu durumda şampuan içeriğinde sarmaşık özünün kullanılması çok mantıklı geldi bana.


Bu şampuanı kullanmadan önce birçok kişiden olumlu yorumlar duydum. Çevremde saçları dökülen kişilerin de bu şampuanı bana defalarca önerdiğini belirtmeliyim. Restorex şampuan da diğer şampuanlarla aynı şekilde uygulanıyor ve ardından Restorex saç bakım kremi kullanılması öneriliyor.
Benim yorumlarıma gelirsek; bu şampuan ve saç bakım kremi saçlarımın dökülmesini fark edilir derecede azalttı. İlk yıkamadan itibaren saçlarınızı yumuşacık yapıyor. Köpürmesinde ve saçlardan arınmasında hiç bir problem yaşamadım. Bir saç bakım ürününde en çok dikkat ettiğim özellikler saçlardan kolay arınması ve saçları basık gösterip göstermemesi. Bu şampuan iki yönden de geçer not aldı benden. Güzel fakat kalıcı olmayan bir kokusu var.

Bir de her şampuanda yaptığım gibi içerik kısmına göz atalım. Şampuan içeriğinde fotoğrafta gördüğünüz maddeler var. Peki bu maddelerden zararlı olanlar hangileri?


Paraben içermeyen şampuanda ne yazık ki köpüğün çok ve kalıcı olmasını sağlayan SLS türevleri kullanılmış. Ancak SLS türevleri sağlığa son derece zararlı.

Cocoamidopropyl Betain şampuanın köpüğünü ve kalınlığını arttırmak için kullanılan bir maddedir ve deri iltihabı, kuruluk ve saç derisi iritasyonuna neden olur.

Dimethiconol yazısını gördüyseniz ürünün içinde silikon vardır. Silikon cildi kaplayarak cildin soluk alışını engellerler. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki, cildin uzun süre terleme engeline maruz kalması ciltte tahrişe neden olmaktadır.

Carbomer solunması halinde zehirli bir maddedir ve temas durumunda sabunla yıkanmalıdır. (CIR- Kozmetik İncelemeleri Paneli bilimsel verileri incelendiğinde kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde uygun konsantrasyonlar ve formülasyon sağlandığında kullanımının güvenli olduğu sonucuna varılmıştır.) Bu madde, Avrupa Birliği Kozmetik Direktifi genel hükümlere göre Avrupa'da pazarlanan kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılabilmektedir.

TEA-Dodecylbenzenesulfonate temizleyici, köpürtücü özellikteki göz ve cildi tahriş edebilen bir maddedir. Kansorejen bir gurup olan nitrosaminleri meydana getirebilmektedir. (CIR- Kozmetik İncelemeleri Paneli bilimsel verileri incelendiğinde kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde uygun konsantrasyonlar ve formülasyon sağlandığında kullanımının güvenli olduğu sonucuna varılmıştır.)

Cocamide Mea şampuanlarda köpüğün çok ve kalıcı olmasını sağlayan bir maddedir.Özellikle SLS ve diğer sülfatlı hammaddelerle birleşince Kansorejen bir gurup olan nitrosaminleri meydana getirebilmektedir. Bu maddelerin laboratuvar hayvanlarında yapılan incelemelerde beyin hasarına neden olduğu tespit edilmiştir.

Methylchlorothizolinone, Methylisothiazolinone kozmetiklerdeki mikroorganizmaların gelişimini engeleyen cilt ile teması sakıncalı olan,  yanıklara sebep olabilecek maddelerdir. Her ikisi de kozmetik alerjiye neden olabilecek ve muhtelif tehlikeli sinir sistemini tahrip etkisine sahip maddelerdir.

Şampuanın içindeki zararlı olabilecek maddeler bu şekilde. Fark ettiğim bir şey var ki bu şampuan içeriğinde sağlığa faydalı olduğu belirtilen maddeler de bulunuyor. Umarım firma şampuanın içinde bulunan zararlı olduğu kamuoyunda da ifade edilen bu maddelerin yerine de içerikteki diğer maddeler gibi daha temiz maddeler koyar. Çünkü günümüzde insanlar daha bilinçli yaklaşıyor sağlık konularına ve ürün içeriklerini inceleyerek daha temiz içerikli ürünlere yöneliyorlar.

Firmalar ve insanların sağlık konusuna daha çok özen gösterdiği bu günlerde içeriklerini doğallaştırma çabasında olan firmaların kullandığı kimyasalların belirli kısıtlamalara tabi olduğunu da unutmamak lazım elbette. Kullanılan kimyasallar bazı denetimlere tabi ve sağlığı tehdit etmeyecek oranlarda kullanılıyor. Ancak yine de bu süreçte tavsiyem ürün içeriğinin olabildiğince çabuk biçimde zararlı kimyasallardan temizlenmesi yönünde olacak.

Bu şampuanın arkasında yer alan yazıda 2011 yılında Pavia Üniversitesinin 120 kişiyle yaptığı klinik çalışmalarda 6. Ay sonunda bitki ekstresi içeren şampuan kullanan katılımcıların %96.7’si saçlarının daha hızlı uzadığını ifade etmiştir.

Okuduğunuz için teşekkür ederim, tekrar görüşmek üzere…

4 yorum:

  1. Bu şampuanı daha önce kullanmadım ama hemen hemen her şampuanın içerisinde zararlı madddeler var uzun vadede sonuçları ne olur bilmiyoruz. 6 aylık araştırma 20 yıla çıkarılınca ne olacak firmalarlar markalar üreticiler artık her kimseler neden zararlıları koyarlar ürüne ben anlamıyorum bir türlü galiba hiçbir zaman da anlayamayacağım :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampuan başarılı fakat ne yazık ki içerisinde zararlı olduğu bilinen maddeler var. Firmalara düşen bu süreçte doğal içeriklere yönelmek

      Sil
  2. Çok açiklayici bir yazi olmuş 😍

    YanıtlaSil