24 Şubat 2015 Salı

ALIEXPRESS ALIŞVERİŞİNİN DETAYLARI


Bugün Aliexpress üyeliği ve alışverişi nasıl yapılır,  nelere dikkat edilmelidir konusuyla ilgili bilgi vermek istedim daha önce bu siteden alişveriş yapmamış ya da cesaret edememiş olanlar için...

Bu siteye www.aliexpress.com adresinden giriyoruz. (Ben ingilizce olarak kullanıyorum dil seçeneğini çünkü Türkçeye çeviri doğru yapılmıyor)

Siteyi açtığımızda sol üst tarafta JOIN linkini tıklayıp üyelik işlemimizi yapıyoruz. (Girdiğimiz bilgiler Türkçe karakter içermemeli örneğin isminiz Ayşegül ise isminizi Aysegul olarak yazmalısınız)

Üyelik işlemini gerçekleştirdikten sonra ana sayfada ürünleri incelemeye başlayabiliriz.

Örneğin makyaj fırçası alacağımızı varsayalım. Sayfanın üst tarafında ortada I'M SHOPPING FOR kısmına make up brushes yazıyoruz. (Siteyi Türkçe'ye çevirip kullansanız bile aramak istediğiniz ürünün İngilizcesini yazmalısınız)

Açılan sayfada öncelikli olarak SHIP TO kısmında Turkey yazmasına dikkat edelim. Ardından FREE SHIPPING, TOP-RATED ve 1 PIECE ONLY kutucuklarını işaretliyoruz. ( Bu sayede kargo ücretsiz gönderimi yapılan, en çok tercih edilen ve tek parça olarak gönderilebilen ürünlerin listelenmesini sağlıyoruz.)

Makyaj fırçalarıyla ilgili yaptığımız aramada çıkan sonuçlar arasından bir ürünü satın almaya karar verdiğimizi varsayalım. Ürünün üzerine tıklayıp yeni bir sayfada bu ürünü açıyoruz. (Bu aşama son derece önemli çünkü ürünleri seçerken dikkat etmemiz gereken asıl konu burada karşımıza çıkıyor.)

Seçtiğimiz ürünün sayfasında sol tarafta satıcının bugüne kadarki satışlarıyla ilgili olarak POSITIVE FEEDBACK diye bir kısım var buradaki yüzdenin % 95'ten az olmaması satıcının güvenilir olduğu anlamına geliyor.

Bir diğer önemli nokta ise o ürünün puanı o da ürünün isminin altında yer alan .... BUYERS ENJOYED THIS PRODUCT kısmında bulunuyor ve bu puanın da % 95'ten az olmaması gerekiyor. (Buradan da bu ürünü alanların ürünle ilgili vermiş oldukları puanları görüyoruz.)

Sayfanın altlarına indikçe öncelikle o ürünün ayrıntılı fotoğrafları ve açıklamalarını görüyoruz. Ardında da TRANSACTION HISTORY & FEEDBACK kısmında ürünle ilgili olumlu olumsuz yorumları görebilirsiniz. (Ben bu kısmı genellikle incelerim satıcı daha önce Türkiyeye gönderim yapmış mı alanlar memnun kalmış mı diye dikkat ederim.)

Sonuçta tüm bu incelemelerin ardından ürünü almaya karar verdiysek BUY NOW yazısını tıklıyoruz. Açılan sayfaya bilgilerimizi girerek ayni zamanda satıcıya iletmek istediğimiz bir mesaj varsa onu da yazıyoruz. Bu sayfada ürünün hazırlanma suresini kargoya verilme süresini de yaklaşık olarak görebiliriz.

Ardından PLACE ORDER yazısına tıklıyoruz ve ödeme sayfasına geçiyoruz.

Açılan sayfaya Kredi kartı bilgilerimizi giriyoruz ve PAY NOW yazısını tıklayarak ödeme işlemini tamamlıyoruz.  (Bu aşamada kredi kartımızdan çekilen tutar site tarafından çekiliyor ve satıcının hesabına geçmiyor. Ürün elimize geçtiğinde siteye girerek ödemenin yapılmasını onayladığımızda site parayı satıcının hesabına geçiriyor.)

Ürün elimize geçtiğinde hasarlıysa ya da ürün gelmediyse satıcıyla iletişime geçip para iadesi yapılmasını ya da yeni ürün gönderilmesini sağlayabiliyorsunuz.

Ben alışveriş yapmadan önce satıcıyla iletişime geçip ürünün başka fotoğraflarını göndermesini istiyorum ya da sorularım varsa soruyorum.  Şimdiye kadar yaptığım alışverişlerden çok memnun kaldım. Hasarlı gelen ürünlerin ya parasını geri ödediler ya da yeni ürün gönderdiler satıcıyla anlaşmanıza bağlı bu.

Umarım bilgiler isinize yarar keyifli alışverişler…


Okuduğunuz için teşekkür ederim, tekrar görüşmek üzere…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder