Sevgili @ankaraetkinlik ve
@oburcan’ın daveti ile Panora Suchico’da buluştuk. (@sushicotr) Sushico Türkiye’nin
en büyük Uzakdoğu zinciri sloganıyla 1997 yılından beri bizleri Çin, Japon ve
Thai mutfağı ile buluşturuyor. Catering hizmeti de veren firma kaliteden ödün
vermeden yeni şubeleriyle Uzakdoğu lezzetleri ile damaklarımızı şenlendirmeye
devam ediyor.
Daha önce sushi yemeye cesaret
edememiş biri olarak Sushico’daki davet ilgimi çekti. Alanında isim yapmış
hatta en iyi olarak gösterilen bir restoranttan bahsediyoruz elbette sushi
denemek için en uygun yer bu mekandı. Ben de bu davete büyük bir zevk ve
merakla teşrif ettim.
Sushico online sipariş de alan
bir restoran bu arada. Menüye internet sitelerinden ulaşabilir siparişinizi de
sayfada bulunan linke tıklayarak verebilirsiniz. www.sushico.com.tr adresinden siteye
ulaşabilirsiniz.
Gelelim davet günü neler
yaptığımıza…
Panora AVM Teras Katta bulunan Sushico’ya
gittiğimizde Sevgili @ankaraetkinlik ve @oburcan bizleri güler yüzle karşıladı.
(AVM girişinde restorantların olduğu kısma teras deniliyor) Sushico ekibi de
oldukça güler yüzlü ve işinin ehli olduğu belli olan kişilerdi.
İlk olarak Tatlı Ekşi Çorba
geldi. Tadı oldukça ilginçti, şimdiye kadar içtiğim hiçbir çorbaya
benzemiyordu. Yoğun kıvamlı, içinde tavuktan soya fasulyesine kadar bir çok
malzeme olan değişik bir çorbaydı. Benim damak tadıma çok uygun olduğunu
söyleyemeyeceğim ama ilginç olduğu kesin.
Bu arada Edamme geldi masaya ve
beni çok memnun etti. Edamme yeşil soya fasulyesi demek, üzeri tuzlanmış olarak
kabuklu şekilde servis edilir kabuklarından ayıkladığınız fasulyeyi yersiniz.
Oldukça lezzetlidir ve en sağlıklı çerez olduğu da söylenir.
Biz Edamme yiyerek keyifli
sohbetimize devam ederken masaya California Roll geldi ve elbette hepimiz tabak
bozulmadan fotoğraflamaya çalıştık her zaman olduğu gibi. Ardından çubuklar
yardımıyla tabaklarımıza aldık. California roll üzeri havyarla kaplı bir çeşit
sushi ve lezzetli olduğunu söylemeliyim. Benim için başlangıç olmasına rağmen
gayet rahatlıkla ve severek yedim. Ağzınıza attığınız sushiyi çiğnerken
havyarların ağzınızda patlayışı oldukça ilginç.
Ardından masaya İstanbul Roll ve
Philadelphia Roll geldi. Her ikisi de panelenmiş sushilerdi ve çok lezzetlilerdi.
Şimdiye kadar neden cesaret edemediğimi sordum kendime. Eğer sushi yemediyseniz
ilk deneyiminizi Sushico’da yaşamanızı tavsiye ederim. Bugüne kadar
yemediğinize pişman olabilirsiniz.
Ardından gelen Tatlı Ekşi Soslu
Tavuk panelenmiş yumuşacık tavuklarla yapılmıştı ve lezzeti oldukça güzeldi.
Ama özellikle panelenmiş sushilerin tadı daha çok damağımda kaldı. Yazıyı
yazarken bile içimden ilk fırsatta Sushico’yu tekrar ziyaret etmeliyim diye
geçiyor.
Yeşil Soğanlı Dana Eti et
severlerin favorisi olacak lezzetlerden biri. Ben bu yemeği denemedim çünkü
kırmızı et yemiyorum ama yiyenler oldukça lezzetli olduğunu söyledi. Dana eti
ile yeşil soğandan yapılmış bu yemek göz dolduruyordu gerçekten yeşil soğanların
görünüm olarak ete bu kadar yakışacağını düşünmezdim.
Karidesli Noodle geldiğinde çok
sevindim çünkü karidesi çok severim fakat tam pişmiş olarak ama bu karidesler
birkaç dakika sotelenmişlerdi maalesef. Birçok restorantta karidesler benim çiğ
olarak nitelendirdiğim ölçüde pişmiş olarak gelir sofraya fakat ben tam pişmiş
olmasını tercih ediyorum.
Yemek ziyafeti son olarak Sebzeli
Pilav ile nihayete erdi. Sebzeli Pilav oldukça lezzetliydi onu da çubuklarla
yeme çabalarımızdan sonra Uzakdoğuluların neden zayıf olduklarını anlamıştık.
Sushico’nun bizlere verdiği yemek
ziyafetinin ardından midelerimizi ve ruhumuzu rahatlatacak olan Yaseminli Yeşil
Çay girdi devreye. Çaylarımızı da içtik ve sohbetimize devam ettik.
Çok güzel bir deneyim oldu benim
için ve ilk etapta pişmiş sushi denemiş olmak sushi önyargımı yıkmamı sağladı.
Artık sushi yemek istersem ya da Uzakdoğu mutfağı lezzetlerinden istersem tek
adresim Sushico olacak. Kesinlikle bu restoranta gitmenizi tavsiye ederim ben
çok memnun kaldım hizmet, kalite ve yiyeceklerden.
Okuduğunuz için teşekkür ederim,
tekrar görüşmek üzere…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder