25 Ekim 2016 Salı

ULRIC DE VARENS D’ORIENT KOLEKSİYONUNDAN İKİ YENİ PARFÜM: RUBIS VE SAPHIR


Bugünkü yazımda Ulric de Varens d’Orient koleksiyonundan iki yeni parfüm olan Rubis ve Saphir‘den bahsedeceğim. Öncelikle firmaya yeni koleksiyonlarıyla tanışmamı sağladıkları için teşekkür ediyorum ve yeni ürünlerinin hayırlı olmasını diliyorum. Firmanın Sensuelle adındaki parfümünü bir süre önce beğenerek kullanmıştım. Bu deneyimim sonucunda firmanın kaliteyi uygun fiyata sunmaya çalışan bir firma olduğuna karar vermiştim. Ulric de Varens iki yeni parfümle karşımızda bu sefer de biri çarpıcı bir kırmızı Rubis, diğeri ise etkileyici bir mavi Saphir.



(fotoğraf internetten alınmıştır.)

Bu iki yeni parfümden bahsetmeden önce parfümün tarihine az da olsa değinelim. Parfüm, günümüzden yaklaşık 5000 yıl önce Mısırlılar tarafından çeşitli amaçlarla kullanılmış. Çağdaş niteliklere sahip, bilinen ilk parfüm 1370 yılında yapılarak Macar kraliçesine atfedilmiş. 16. yüzyılda cam sanatının da ilerlemesiyle parfüm özellikle Fransa'da iyice gelişmiş. O dönemlerde parfüm pis kokuları maskelemesi için giysi, eldiven, mendil, mücevher gibi şeylere sürülüyormuş. Artık parfüm kötü kokuları gizlemek için değil, kişiliklerin altını çizmek için kullanılıyor.

İki yeni parfümden bahsetmeden önce bir de eau de parfüme (EDP), eau de toilette (EDT) ve eau de cologne (EDC) konusuna değinmek istiyorum. Bu konuyu yıllardır birçok kişiden duyarım. Birçok kişi bu terimlerin farklarını bilmediğinden parfüm alırken bu yazılar bir şey ifade etmiyor. Adından da anlaşılacağı üzere EDP en çok koku veren parfümlerdir. EDP esans oranları %15 ile %20 arasında değişmektedir. EDT kokuları ise orta düzeyde yoğunluğa sahiptir. EDT esansları %5 ile %15 arasındadır. EDC ise yoğunluğu en az olan kokulardır. EDC esans düzeyi %2 ile %4 arasında değişmektedir.

(fotoğraf internetten alınmıştır.)

Ulric de Varens markasının d’Orient koleksiyonu adı altında piyasaya sürdüğü Rubis ve Saphir Doğunun büyülü dünyasının sihirli etkisinden ilham alınarak tasarlanmış iki koku.


Ulric de Varens Fransız lüksünü uygun fiyatlarla sunarak herkesin ulaşabilir olmasını sağlamak, konseptiyle hareket eden bir firma. Ulrich de Varens yaratıcılığı, 50 profesyonel güzellik uzmanından oluşan jüri tarafından 5 Oscar'a layık görülmüş. En iyi koku en iyi ambalaj ve en iyi tasarım (Oscar Cosmatique Magazine) ve ayrıca, en yaratıcı, 11 Fransız şirketi arasına girerek “Prix de l’oudance cre’atrice”  ödülü'ne layık görülmüş. Fransız parfümlerinin ne kadar meşhur olduğunu hepimiz biliriz. işte size hem Fransız parfümü olan hem de uygun fiyatlı olan iki yeni parfüm: Rubis ve Saphir…

(fotoğraf internetten alınmıştır.)

İlk olarak Rubis’ten bahsedeyim. Efsaneye göre mutluluğun sembolü ve değerli taşların kraliçesi olan Yakut Varens d’Orient Rubis’e muhteşem rengini vermiş, bu renk elbette kırmızı, bordo arası bir renk.

Rubis Yakut demektir. Yakut sevgi, canlılık, tutku ve gücü ifade eder ve aşkın rengidir. Yakut, güçlü duyguları ifade eden bir taştır. Eski zamanlarda insanlar, Yakut'un huzurlu bir yaşam sağladığına, sağlık, zenginlik, bilgelik ve aşkı getirdiğine inanıyorlardı.


Rubis’in değerli taş kesimini çağrıştıran bordo şişesi 100 ml’lik bir ambalaja sahip ve bu parfüm Fransa'da üretiliyor. Üzerinde EDP yazan bu parfümün en yoğun esans içeren parfüm grubundan olduğunu söylemeliyim.

Rubis’te üst notalarda armut, bergamot, günlük ağacı, mandalina kokuları karşılıyor sizi. Orta notaları yasemin, laden reçinesi, portakal çiçeği, öd ağacı, sümbülteber süslüyor. Alt notalarda ise misk, sandal ağacı, silhat ile koku tamamen oturuyor.

Bu parfüm kadınsı, çarpıcı bir gece kokusu bence. Egzotik çiçekler, meyve ve odunsu esintisi olan oryantal bir koku. Bu kokunun esmer bayanlara daha çok yakışacağını düşünüyorum.

Şimdi de sıra Saphir’de. “Bin renkli taş” olarak bilinen ve mavinin derinliklerinde parlayan, Saphir'den ilham aldık diyor kreatörler.

  (fotoğraf internetten alınmıştır)

Saphir çok koyu mavi demektir. Eski zamanlarda insanlar dünyanın büyük bir saphir içinde gömülü olduğunu düşünüyorlardı. Saphir bu nedenle, gökyüzünün taşı olarak bilinir. Rengi, cenneti temsil ettiği için ortaçağ din adamlarının kilise yüzükleri bu renkteymiş.
                                                      
Saphir de tıpkı Rubis gibi değerli taş kesimini çağrıştıran bir şişenin içinde sunuluyor. Mavinin en güzel tonlarından biri vermiş şişeye rengini, koyu mavi. 100 ml’lik şişelerde sunulan bu parfüm de Fransa’da üretilmiş ve üzerinde EDP yazıyor.                                           
                                      

                                                 

Üst notalarda kuş üzümü gibi siyah meyveler, bergamot, mandalin kokusu hakimken, orta notalarda Isparta gülü ve yasemin, alt notalarda ise vanilya, silhat ve amber baskınlaşıyor.

Çiçeksi ve odunsu bir koku olarak piyasaya sürülen bu parfüm, bana yaz gecelerini anımsattı. Yaz, kış kullanılabilecek, ağır olmayan bir koku. Bu kokuyu ben satın alırdım. Açık tenli bir bayana daha çok yakışacağını düşündüm bu kokunun.


Parfümler Watsons mağazaları raflarında yerini aldı, yolunuz düştüğünde bu iki yeni kokuyu denemenizi öneririm. Unutmayın mavi şişe Saphir, kırmızı şişe Rubis :-)

Okuduğunuz için teşekkür ederim, tekrar görüşmek üzere…

2 yorum:

  1. şişe tasarımlarını ve isimlerini çok beğendim =) bu markanın çok sevilen parfümlerinden biri olan şu pembe melek şişeli olanı hiç benlik değildi ama bunlara bakabilirim, içerdikleri notaları sevdim. teşekkürler canım =)

    YanıtlaSil
  2. Çeşitli parfümleri var firmanın canım mutlaka uygun bir koku bulursun. Ben sensuelle olanı begenmistim. Yeni seriden de mavi olan saphir benim tenime daha çok yakıştı. bi dene bakalım beğenecek misin

    YanıtlaSil