5 Ocak 2016 Salı

NATURAL HERBS ARGAN VE KERATİN ŞAMPUANI


Merhaba herkese, yeni bir yıla girdik birkaç gün önce. Bugün 2016 yılı Ocak ayının 5’i. Herkese sağlıklı, huzurlu, mutlu yıllar diliyorum ve yeni yılın ilk yazısını okumaya davet ediyorum sizi. Bugünkü yazımda Natural Herbs Argan& Keratin Şampuan’dan bahsedeceğim.

Öncelikle firmaya ürün gönderiminde bulundukları için teşekkür ederek söz başlayayım. İlk olarak şampuanın arkasındaki yazıyı aynen aktarıyorum.


Argan yağı, güçlü bir antioksidan olmasının yanı sıra yüksek oranda E vitamini içerir. Antioksidanlar hücrelere zarar veren serbest radikallerle savaştığı için, özellikle cilde faydalı yağlardan biri olarak öne çıkar. Saç derisini ve saçları nemlendirerek kuru saçlardan kaynaklanan kepek ve benzeri şikayetlerin oluşumunu önleyerek saçların canlanmasına, onarılmasına ve böylelikle saçların daha canlı, gür ve parlak görünmesine aynı zamanda saçlardaki kırılmanın önlenmesine yardımcı olur. Saçlardaki keratin ısıya ya da kimyasallara maruz kaldığında zarar görmeye başlar. Bu saç uçlarının dengesinin bozularak birbirine dolaşmasına ve donuk, baş edilemez bir durum almasına yol açar. Saç bakımı için kullanılan keratin, saçların genel yapısını düzenleyerek, dolgunluk, parlaklık ve güçlü saç oluşumunu sağlar. Saçların rüzgara ve ısıya karşı da direncinin artmasına yardımcı olur.

Bu şampuan Islak saça hafifçe masaj yapılarak uygulanıyor. Birkaç dakika beklettikten sonra durulanıyor. Sık kullanıma uygun olduğu ifade ediliyor. Ürün boya, paraben, phenoxyethanol içermiyor. Bu son derece güzel bir özellik çünkü daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi günümüzde herkes sağlığına daha çok önem veriyor ve kanserojen maddeler içermeyen, sağlığa zarar vermeyen ürünler kullanmaya çalışıyor. Parabenin ürünlerin raf ömrünü uzatmada kullanılan bir madde olduğunu ve Fransa’da yasaklandığını biliyoruz. Phenoxyethanol deri tahrişine, böbrek ve karaciğer hasarına sebep olabilen koruyucu bir maddedir. Bu maddelerin üründe kullanılmamış olması hoşuma gitti.


Gelelim ürünün diğer içerdiği maddelere;

Ürünün içinde en çok dikkatimi çeken madde Sodium Lauryl Ether Sulphate oldu. SLES ‘in şampuan, sıvı sabun, kozmetik, deterjan, diş macunu gibi sektör ve ürünlerde kullanıldığını ve derinin zarar görmesine yol açtığını biliyorum. Bu madde aşındırma ile saçlardan yağı temizliyor ve şampuanın yayılmasını sağlıyor. Kök hücrelere zarar vererek saç dökülmesine neden olan sülfat bazlı hammaddeler ucuz olmaları ve üretimlerinin kolaylığı nedeniyle kozmetik başta olmak üzere endüstriyel temizlik maddelerinde kullanılmaktadır. Asıl can alıcı noktalardan biri de bu madde suda düşük oranda çözündüğünden atık sularla doğaya ulaşarak çevre kirliliğine de neden olmaktadır.

Cocoamidopropyl betain şampuanın köpüğünü ve kalınlığını arttırmak için kullanılan bir maddedir ve deri iltihabı, kuruluk ve saç derisi iritasyonuna neden olur.

Cocamide DEA maddesi köpüğün çok ve kalıcı olmasını sağlar. Bu madde sülfatlı hammaddelerle birleşince, vücuda teması halinde dahi zarar verebilecek olan nitrozoamin oluşturur. Laboratuvar hayvanlarında yapılan incelemelerde bu maddelerin beyin hasarına neden olduğu tespit edilmiştir.

Amodimethicone, saça nemi hapsetmek, parlak göstermek, yumuşatmak için kullanılır ancak bir çeşit silikon olması nedeniyle saçın nefes almasını engeller çünkü silikon deriyi kaplayacaktır.

DMDM Hydantoin zehirli bir kimyasal (formaldehit) salgısına neden olan bir madde olması nedeniyle kozmetik alanında sınırlaması olan bir maddedir ancak güçlü dezenfektan özelliği sayesinde tercih edilen bir kimyasaldır.

Methylisothiazolinone ve Methylchloroisothiazolinone maddelerinin ikisi de alerjik etkiye neden olabilmekte ve sinir sistemini tahrip etkisi yaratabilmektedir.

Firmalar ve insanların sağlık konusuna daha çok özen gösterdiği bu günlerde içeriklerini doğallaştırma çabasında olan firmaların kullandığı kimyasalların belirli kısıtlamalara tabi olduğunu da unutmamak lazım elbette. Kullanılan kimyasallar bazı denetimlere tabi ve sağlığı tehdit etmeyecek oranlarda kullanılıyor. Ürünün ön tarafında paraben, boya ve phenoxyethanol içermediği yazıyor ben firmanın ürünü geliştirmek için çaba harcadığını düşünüyorum. Ancak yine de bu süreçte tavsiyem ürün içeriğinin olabildiğince çabuk biçimde zararlı kimyasallardan temizlenmesi yönünde olacak.

Şimdi de gelelim benim ürünle ilgili yorumlarıma. Öncelikle ürünü aralıksız bir şekilde düzenli olarak bitene kadar kullandığımı belirtmeliyim. Argan yağının saç üzerindeki etkilerini biliyoruz. Bu şampuan da argan yağı içermesi nedeniyle ilgimi çekti. Bu şampuanla saçlarımı yıkadığımda gerçekten tertemiz olduğunu hissettim. Ancak benim saçlarım çok ince telli olduğu için ve çok dolaştığı için ne yazık ki tüm şampuanlarda olduğu gibi bu şampuanda da zor tarandı. Saçlarımın kolay taranması için Gliss sıvı saç kremi kullanıyorum ancak buna rağmen zor taradığımı söylemeliyim. Kokusu ilaç gibi geldi bana banyo sırasında ancak saçlarım kuruduğunda hafif ama güzel bir kokusu vardı. Saçlarımdan arıması ile ilgili bir problem yaşamadım. Aynı zamanda saçlarıma yağ ile bakım yaptığımda da gayet güzel temizledi. Saçlarımın parlaklığına ya da dolgunluğuna bir zarar vermedi. Saçlarımda kepeklenme gibi bir problem yaşamadım demek ki saçlarımı kurutmadan temizledi. Saçlarımın uzamasına yardımcı olduğunu söyleyemeyeceğim ben pek bir fark göremedim. Saçlarımda normalde olduğundan daha fazla dökülme de fark etmedim.

Şampuan 400 ml’lik plastik bir ambalaja sahip. Ürünle ilgili güzel özelliklerden biri Türk malı olması. Hangi sektörde olursa olsun ülkemizin kendi ürünlerini üretiyor ve dünyaya pazarlıyor olması bana gurur veriyor. Ürün 21,75 TL fiyatla internette satılıyor. Market ya da aktarlarda satılıp satılmadığını bilmiyorum ne yazık ki.

Okuduğunuz için teşekkür ederim, tekrar görüşmek üzere…

4 yorum:

  1. Bende elma ve çam terebantinlisini kullandım güzel bir ürün:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bayaa çeşitleri var ben onları denemedim :-)

      Sil
  2. cok faydalı bir yazı olmuş eline sağlık canım.blogunu takibe aldım bende bloguma beklerim:)
    merininblogu.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım begenmene çok sevindim teşekkür ederim.Takip için de teşekkür ederim ben de hemen alıyorum takibe.

      Sil