4 Aralık 2015 Cuma

KARATAŞ KOZMETİK ÜRÜNLERİ

Uzun süre önce bana ulaştırılan Karataş Kozmetik ürünleri ile ilgili yazıyı blogda paylaştığımı düşünürken fark ettim ki paylaşımı yapmamışım, yazı taslak aşamasında kalmış. Biraz gecikmeli de olsa ürünlerle ilgili yorumlarımı sizlerle paylaşacağım. Öncelikle firmaya bana bu ürünlerle tanışma fırsatı verdikleri için teşekkür ederek yazıma başlıyorum.



Karataş Kozmetik yerli sermayeli bir firma olarak “gülümseten ixir” sloganıyla kozmetik sektöründe faaliyette bulunuyor. Firma Zenix, Siyayinci, Zenis, Forneslii, Qn markaları ile yüz bakımı, saç bakımı, cilt bakımı ürünleri, parfüm, makyaj ürünleri ile ürün yelpazesini genişletmeye devam ediyor ve ürün gruplarını piyasaya sunuyor.

Bana Zenix Kil Maskesi (milk smelling), Zenix Yüz Bakım Kremi, Zenix Yüz Temizleme Toniği geldi.

Zenix Kil Maskesinin düzenli kullanımıyla cildi siyah nokta ve sivilcelerden arındıracağı, cildin bu şekilde rahat nefes alacağı, daha sağlıklı ve bakımlı görüneceği, aynı zamanda da maskenin yağlı ciltlerde yağ dengeleyici işlevinin olduğu belirtiliyor. Ürün cilde ince bir tabaka halinde uygulanıyor ve kuruması bekleniyor. Kuruduktan sonra su ile durulanarak cilt maskeden arındırılıyor. Normal ve yağlı ciltlere uygun olduğu, haftada iki üç kere kullanılması gerektiği belirtiliyor.

Zenix Yüz Bakım Kreminin içeriğinde mavi anemon çiçeğinin yağı bulunuyor. Kremin yüz ve boyundaki ince çizgilerin ve derin kırışıklıkların azalmasını sağlayarak cildin pürüzsüzleşmesine, ciltte oluşan elastikiyet kaybının giderilmesine ve cildin gerginleşmesine aynı zamanda da cildi nemlendirilmesine yardımcı olduğu belirtiliyor.

Zenix Yüz Temizleme Toniği ciltte gözeneklere biriken kiri arındırmak için yüz ve boyun bölgesine uygulanarak kullanılıyor. Cildin canlanmasına ve ölü derinin atılmasına yardımcı olduğu, cildin parlamasını önlediği, mat ve duru bir görünüm kazandırdığı ve cildin günlük nem seviyesini korumaya yardımcı olduğu belirtiliyor. Temiz cilde pamuk yardımıyla uygulanıyor (göz çevresine uygulanmıyor).

Kil Maskesi 29.90 TL, Yüz Kremi 19.00 TL, Tonik 15.90 TL gibi fiyatlarla firmanın internet sitesi olan www.karataskozmetik.com ‘da online olarak satılıyor. Firmanın ürün çeşitleri ve ürünlerle ilgili bilgiler de yine sitede yer alıyor.

Kil maskesini geldiği günden beri belli aralıklarla kullanıyorum. Öncelikle maske 300 ml’lik paketiyle son derece göz doldurucu. Sürümü kolay, çabuk kuruyor, ciltten kolay arınıyor bunlar güzel özellikler benim için. Benim cildim üzerinde muhteşem bir etkisi olmadı açıkçası, standart kil maskesi diye düşündüm, yine de diğer özellikleri nedeniyle zevkle kullanıyorum hala.

Yüz kreminin kırışıklık giderme özelliği nedeniyle annemden kullanmasını istedim. Böylece ben de annemin cildindeki değişimleri görebilecektim. Kremi sürdüğünde cildinin yumuşak ve pürüzsüz olduğunu söyledi ilk yorum olarak. Benim gözlemlediğim kadarıyla da cildi daha aydınlık ve sağlıklı görünüyor. Kırışıklıkların da aşırı olmamakla beraber toparladığını söyleyebiliriz. Annem kremi hala kullanıyor çünkü bu krem de 100 ml’lik paketiyle oldukça uzun süreli kullanım sunuyor bizlere.

Gelelim Toniğe… Ben bu toniğe tek kelimeyle bayıldım. Cildimi yakan tonik ve temizleyiciler cildimin temizlendiğini hissettirir bana her zaman. Makyajınızı temizledikten sonra bu tonikle cildinize biraz nefes aldırmak istediğinizde inanın pişman olmazsınız. Yüzüme sürdüğümde hafif bir karıncalanmayla birlikte ferahlamış bir his veriyor. Yüzümü makyajdan arındırmış olmama rağmen bu tonikle cildimi sildikten sonra tam temizlik hissine kavuşuyordum kullandığım süre boyunca. Tonik gerçekten başarılı, tekrar almayı düşünür müsün deseniz cevabım kesinlikle evet olur.




Ürünlerle ilgili genel bilgileri verdikten sonra ürün içeriklerinden bahsedelim biraz da…

Kil Maskesi Phenoxyethanol, Methilparaben, Ethilparaben, Butylparaben içeriyor ne yazık ki. Phenoxyethanol maddesi laboratuar ortamında oluşturulan sentetik bir kimyasaldır. Deri tahrişi, böbrek ve karaciğer hastalıklarına neden olduğu biliniyor. Methilparaben, ethilparaben, butylparaben ciltte egzama tipi tahriş ve alerjik reaksiyonlara sebep olan, ürünün raf ömrünü uzatıcı maddelerdir. Göğüs kanseri rahatsızlığına sahip insanlar üzerinde yapılan araştırmalar göstermiştir ki tümör örneklerinde bol miktarda paraben maddesi vardır.

Paraben kozmetik ürünlerin çok ciddi bir kısmında kullanılıyor. Ancak Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA, Avustralya ve Avrupa kozmetik yasaları bağışıklık sisteminin ekarte edebileceği paraben formülasyon miktarını belirlediğinden kozmetiklerde paraben bu düzeye göre kullanılmaktadır. Ülkemizde kozmetik ürünler için Avrupa Birliği’yle uyumlu mevzuat doğrultusunda içerdikleri koruyucu maddeler açısından piyasa denetimleri yapılmaktadır. Ülkemizde klinik kullanıma sunulmuş ilaç ve kozmetikler içerisindeki parabenlerin formülasyonundaki miktarın insan sağlığına zararlı etkilerinin olması beklenmediği Sağlık Bakanlığı tarafından belirtilmektedir.

Yüz Kreminin ve toniğin içeriğinde bulunan Methylchloroisothiazolinone ve Methylisothiazolinone maddelerinin her ikisi de kozmetik alerjiye neden olabilir ve sinir sistemini tahrip etkisine sahiptir.

Her ne kadar kanserojen olduğu ifade edilen ürünlerin denetimi sağlanıyor ve insan sağlığını tehdit etmeyecek miktarlarda kullanıldığı belirtiliyor olsa da benim firmaya tavsiyem yine de içeriklerle ilgili olabilir. İnsanların son dönemlerde sağlığına daha çok önem verdiği, insan sağlığının tartışmasız önemli olduğu düşünüldüğünde kozmetik ürünler gibi cilt tarafından hızlı emilimi sağlanan ürünlerde içeriğe dikkat edilmeli ve ürünlerin zararlı bileşenler yerine temiz içerikli maddelerle üretimi sağlanmalı.

Okuduğunuz için teşekkür ederim, tekrar görüşmek üzere…

8 yorum:

  1. Kil maskesini merak ettim tatlım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baya bol miktarda canım uzun süre kullanılabilir bir ürün, benim en sevdiğim özelliği çabuk temizlenir olmasıydı.

      Sil
  2. Kil maskesini bir arkadaşım kullanıyor ve inanılmaz memnun ben de elimdeki stoklar btince alıp deneyeceğim bunu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben haftada bir kere kullanıyorum uzun zamandir bitmedi. Fiyatina gore oldukca bol bir ürün gercekten :-)

      Sil
  3. Sadece internettemi satiliyor dışarda her hangi bir magazada yokmu

    YanıtlaSil
  4. Sadece internettemi satiliyor dışarda her hangi bir magazada yokmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. İnternet üzerinden satıldığını biliyorum ama başka nerelerde satılıyor bir bilgim yok belki internet sitelerinde bilgi vardır bi bakmanızı tavsiye ederim

      Sil
    2. Merhaba. İnternet üzerinden satıldığını biliyorum ama başka nerelerde satılıyor bir bilgim yok belki internet sitelerinde bilgi vardır bi bakmanızı tavsiye ederim

      Sil