1 Aralık 2015 Salı

22 KASIM ANKARA BLOGGER BULUŞMASI (#BİRALTİBİRSİFİRESCİSEMBLOGETKİNLİĞİ)

Merhaba bugünkü yazımda size 22 Kasım’da katıldığım bir organizasyondan bahsedeceğim. Sevgili Burçak (biraltibirsifir) ve Çisem (escisemblog)’in ev sahipliğini yaptıkları organizasyon Ankara Kızılay Melbo’da gerçekleşti. Katılan blogger, instablogger, youtuber arkadaşlarla güzel sohbetler ettiğimiz, bol bol hediye yağmuruna tutulduğumuz bir etkinlik oldu. Yazım aracılığıyla da sevgili Burçak ve Çisem’e tekrar teşekkür ediyorum bu güzel etkinlikte bizleri bir araya getirdikleri için ve beni de bu etkinliğe davet ettikleri için.



Gelelim o günün detaylarına… Melbo büyük bir mekandır gidenler bilirler. Ben de kimseyi tanımadığım için gider gitmez bir garson aradı gözlerim ve organizasyonun nerede yapılacağını sordum. Çok cici bir kız yardımcı oldu bana yer göstererek. Henüz dört kişi vardı gittiğimde sıcacık bir karşılama oldu ve çabucak kaynaşıp sohbet etmeye başladık. Elbette herkes toplandı çok geçmeden. Gitmeden önce kimseyi tanımadığım için ne kadar tedirgin olsam da herkes öyle pozitif, gülümseyen gözlerle birbirine bakıyordu ki sanki birbirimizi uzun zamandır tanıyormuş gibi kaynaştık.


Bizler yerlerimizi almıştık, sohbete dalmıştık ki @farmonaturkiye ‘den iki bayan geldi ve bizlerden izin isteyerek ürünlerini tanıtmaya, içerikleriyle ilgili bir takım bilgiler vermeye başladılar. Ahsen ve Gizem Hanım adını ilk defa duyduğum ve dolayısıyla kullanmamış olduğum Farmona ürünlerini tanıtırken bizlere de birer paket hediye ettiler. Paketin içindeki ürünleri kısaca tanıttılar. Neler mi vardı bu paketin içinde?

*Farmona Yüz Yıkama Jeli (Face Wash Gel)
*Farmona Temizleme Toniği (Cleansing Toner)
*Farmona Nemlendirici ve Sıkılaştırıcı Krem (Moisturising and Firming Cream)
*Farmona Tutti Frutti Parlatıcılı Dudak Balmı (Lip Care Shiny Balm)


Bu ürünlerle ilgili ilk yorumlarımı kısaca yazayım.

Yüz yıkama jelinden iki, üç pompa sıkmanız yeterli oluyor. Köpüren bir ürün değil bu da demek ki köpürtücü kimyasallar içermiyor. Cildi temiz hissettiriyor ve yıkadıktan sonra cildinizdeki gerginliği ve parlaklığı hissediyorsunuz daha ilk kullanımdan. Temizleme Toniğinden beş, altı pompa sıkmak gerekiyor pamuğa çünkü pamuk hemen içine çekiyor sıvıyı. Toniğin saf bir kokusu var ve cildi yakmadan rahatlatıyor. Nemlendirici ve Sıkılaştırıcı Krem beyaz renkte ciltte hemen emilimi sağlanan, yağlı his bırakmayan bir krem. Ben bu kremi makyaj altına cildimi nemlendirme maksatlı kullandım. Dudak Balmı yoğun meyve aromasına sahip, şekerli bir tada sahip ve parlatıcı özelliği olan bir balm.


Masamızda @purpleevents’in bizler için hazırladığı kalın kağıttan Amerikan servisler ve konuşma balonları vardı. Bu ürünler kaliteli kağıt ve kartondan yapılmış ürünlerdi. Ben hemen üzerinde ince topuklu ayakkabı olan konuşma balonunu sahiplendim ve benimle birlikte eve geldi :-)


Ayrıca her birimiz için @papermore tarafından özel tasarlanmış olan isim kartları vardı herkesin önünde. Benim için şimdiye kadar saydığım ve sayacağım hediyeler arasında en özel olanı buydu ve çok duygulandım. Başladığımda tek bir takipçim yokken bugün günden güne yavaş yavaş artan takipçi sayısına sahibim. Bu kadarını bile düşünmemiştim aslında kendimce paylaşımlar yapıyorum işte. Bu isim kartını görünce bunlar geçti aklımdan ve dedim ki birşeyleri fena yapmıyorum demek ki.


Ardından Sevgili Zeynep (@lezzetlimutfakonline , @lezzetli_mutfak) kendi elleriyle hazırladığı ve tek tek paketlediği hediyelerini ikram etti bize. Üzerleri portakallı çikolata ile renklendirilmiş bisküvi topları ve çikolataya bulanmış ve pasta malzemeleriyle süslenmiş mandalina dilimleri vardı paketlerimizde. Eve gelir gelmez annemle bir güzel yedik minik ikramlıklarımızı. Çok lezzetli ve taptazeydiler.


@pearlhomes bizler için mis gibi, saf bebek kokulu keseler hazırlamış. Keselerin üzerinde gümüş rengi, taşlı bir aksesuar da vardı. Tek kelimeyle bayıldım bu keselere resmen kokladığınızda huzuru kokluyorsunuz. Bu keseler bir çok şekilde ve amaçla kullanılabilir. Dolaplarınıza koku vermesi amacıyla koyabilirsiniz, salonlarınızda süsleme amaçlı kullanabilirsiniz, düğün, nişan, kına, mevlüt organizasyonlarında misafirlerinize ikram edebilirsiniz.


@forfuncookie şans kurabiyesi göndermişti bizlere. İçinden ufak notlar çıkan kurabiyeler kornet tadındaydı. Çocukken dondurma külahlarını büyük bir keyifle yerdim o günlere döndürdü beni For Fun Fortune Cookies. Ve elbette içinden çıkan notlar da insanın ilgisini çekiyor hemen yorumlamaya kalkıyorsunuz kendi hayatınıza göre J


@redistprofessional kocaman bir paketle bize katıldı. Paketin içinde neler vardı neler…

*Redist Saç Spreyi (Hair Sprey)
*Redist Saç Bakım Şampuanı (Hair Care Shampoo)
*Redist Argan Yağı (Moroccan Argan Oil)
*Redist Saç Bakım İksiri (Hair Care Elixir Miracle Therapy)
*Redist (Oje Kurutucu Sprey) Nail Polish Dryer
*Redist Saç Parfümü (Hair Parfume)

Bu ürünlerin hiçbirini daha önce kullanmamıştım. Redist firması gerçekten etkinliğimiz için çok cömert davranmıştı.

Ürünlerden kısaca bahsedecek olursam argan yağı çok kibar ve şık bir cam şişeye sahip. Şampuan tüm saç tipleri için ve kocaman bir kutuda. Saç bakım iksiri banyo sonrasında saç uçlarına sıkılıyor ve durulanmıyor. Ben sıvı saç kremi kullanmadan saçlarımı tarayabilen biri değilim. Saç bakım iksirini kullandığımda sıvı saç kremi kullanmadan saçlarım kolayca tarandı. Fakat bu ürünü kullanırken saç diplerine sıkmamaya özen göstermek lazım çünkü yağ içerikli ürünler olduğundan saçınızı yağlı gösterebilir. Oje kurutucu spreyi çok sevdim. Ojeyi sürdükten bir iki dakika sonra tırnaklara çok yakın olmayacak şekilde sıkıyorsunuz. Tırnaklarınız daha çabuk kuruyor ve pırıl pırıl oluyor. Saç parfümü de çok ilginç bir ürün daha önce duymamıştım. Ben saçlarına da parfüm sıkan bir insanım aslında normal parfümler saça zarar veriyor olabilir. Bu ürün saç için özel olduğundan daha zararsızdır diye düşünüyorum. Fresh bir kokusu var saç parfümünün ama bu ürün de yağ içerikli olduğundan saç uçlarına sıkılmalı.


@hchaircare daha önce kullanmadığım bir markaydı. Fakat bir çok instagram hesabında görmüştüm ve genelde çok güzel yorumlar aldığını biliyordum. Etkinliğimize gönderdikleri bitkisel saç bakım kompleksi ile ben de bu ürünü deneme fırsatı bulmuş oldum. Ürün son derece kaliteli şişesi ile açar açmaz gönlümü çeldi. Saçlardan kolayca arınması çok hoşuma gitti. Henüz bir kere kullandım, bakalım uzun süreli kullanımda saçlarıma etkisi nasıl olacak.


@indigokitap İndigo Renkler Ülkesi Büyükler için Boyama Kitabı (Hayvanlar/ Doğa/ Mandala) yollamıştı bize. Elbette rengarenk boya kalemlerim hemen gün yüzüne çıktı ve boyamaya başladım. Boyama son zamanlarda çok revaçta biliyorsunuz ki. Güzel bir oyalayıcı ve meditasyon aracı diyebiliriz aslında. Siz hala denemediniz mi?


@perwollturkiye Yenilenen Canlı Renkler, Hassas Çamaşırlar için Sıvı Deterjan daha önce kullanmadığım ama çevremden çok duyduğum ve kullanmaya karar verdiğim bir üründü. Tek kullanımlık numunesiyle aramızda olan Perwoll’ü de ilk çamaşır yıkamamda kullandım ve kokusunu çok sevdim. Markanın birkaç sıvı deterjan çeşidi var ben renkliler için ve siyahlar için olanından alıp o şekilde kullanmayı düşünüyorum.


@ekozkozmetik son günlerde adını sıkça duyduğum La Casa Delos Aromas Askılı Kokularından yollamıştı birer tane. Üzerindeki şefaf ambalajı çıkardığınızda yoğun bir lavanta kokusu alıyorsunuz. Ben hemen astım bile dolabıma.


@yorukalicomtr daha önce duymadığım bir markaydı. Bizim için gönderdikleri tadımlık reçeller rengarenk ve çeşit çeşitti. Ben acı sever olarak Zeytinyağlı Acı Sosu seçtim denemek için. Ürünün görüntüsü ve kokusu gerçekten çok güzeldi. Tuzu bana çok geldi ama bir acı sever için çok lezzetli bir sostu.


@kertilcam bizlere her biri farklı kolonyalarından yollamış. Bir sürü çeşitleri var Kertil Çam firmasının. Bana Leylak Kolonyası denk geldi. Benim en sevdiğim çiçek çok asil bulduğum leylaktır. Bahçelerde leylak ağaçları görünce çok mutlu olurum. Şimdi o ağaç benim odamda. Bu kadar yoğun kokan bir kolonyam olmamıştı daha önce. Sanki leylak dalı kokluyorsunuz. Kesinlikle denemenizi öneririm. Sıktıktan on onbeş saniye sonra koku iyice oturuyor. Uzun süre kalıcı mis gibi bir kolonya.


@splat_turkiye de yine etkinliğimize ürün gönderen firmalardandı. Ben bu diş macunlarını çok merak ediyordum ama henüz kullanma fırsatı bulamamıştım. Bana Splat Love ve Splat Plus denk geldi. Splat Love pembe kırmızı tonlarda ahududu ve nane aromalı bir diş macunu. Ağızda çok hoş bir tat bırakıyor. Dişlere bakım yaparken beyazlatmayı vadeden bu diş macunu bakalım benim dişlerime nasıl etki edecek.


@nimbussabun da minik ama sevimliliğiyle göz dolduran sabunlarıyla bize katıldı. Bana lavanta ve vanilyalı sabun geldi. Fresh bir kokusu var. Lavanta kokusu vanilyadan ağır basıyor. Siz de benim gibi lavanta kokusunu seviyorsanız bu ürünü seveceksiniz demektir. Boyutu ufak olduğu için çantada bile taşınabilir.


@topicremtr de meşhur iki ürünüyle aramızdaydı. Biri temizleme suyu (shooting cleansing water) diğeri de nemlendiren yatıştıran krem (rich shooting cream). Görünce çok mutlu oldum bu ürünleri daha önce de kullanmıştım. Ancak eve gelince üzülerek fark ettim ki krem kuru ciltler için L Benim kullandığım kremleri karmadan yağlıya ciltler için olandı ve inanılmaz memnun kalmıştım. Üstelik benim cildime kullandığım ilk kremdi. Ben de kuru cilt için olan kremi egzama sorunu yaşadığım ellerime kullanmaya karar verdim.


@naturelkapowders da portakal kabuğu tozu ve ıspanak tozu göndermişti etlinliğimize. Her ikisini de zaman kaybetmeden denedim elbette. İnsanın aklına onlarca şey geliyor bu ürünlerle ilgili. Örneğin portakal kabuğu tozu ile maske yapmak istiyorum.

Ispanak tozunu da kullanarak sebze çorbası yaptım. Nasıl mı? Patlıcan, kabak, domates, biber, soğan, sarımsak ve evinizde olan başka sebzeleri de katabilirsiniz. Bu malzemeleri rendeledim ve yarım bardak kadar kırmızı mercimek koydum içine. Ayrıca biraz salça, tuz ve su koyarak pişmeye bıraktım. Ve tabiki ıspanak tozu. Çorba tam bir kış çorbası oldu kesinlikle denemelisiniz.
Portakal kabuğu tozunu da kullanarak bitki çayı yaptım. Ben bitki çayı yaparken karanfil, gül kurusu, zencefil, karabiber, papatya, defne yaprağı, kuşburnu, alıç kurusu, ıhlamur, melissa, hibiscus, adaçayı, limon, taze elma, portakal, mandalina ve bal kullanıyorum. Kısaca elime geçen bitkiyi kullanıyorum J Portakal kabuğu tozundan da ekledim bu sefer ve gribe bire bir mis gibi bitki çayımı içtim.

Yine portakal kabuğu tozuyla kurabiye yaptım. Peki kurabiyeyi nasıl yaptım? 1 bardak yoğurt, 1 bardak şeker, 1 bardak sıvı yağ, 1 yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 yemek kaşığı portakal kabuğu tozu, 1 bardak fıstık, 2 bardak kepekli un, 2 bardak buğday unu. Tüm bu malzemeleri yoğurarak hamur elde ediyoruz ve isteğimize göre şekillendirip pişiriyoruz. Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine pudra şekeri serpiyoruz ve kurabiyelerimiz hazır. Afiyet olsun J


@natracareturkiye firması da free sample paketi göndermişti. İçerisinde bir adet kanatlı ped, bir adet günlük ped ve bir adet tampon bulunuyor. Firmanın pedlerini organik ürünler olmaları nedeniyle içim son derece rahat ederek kullanmıştım daha önce de.


Vee @lindtcikolatatr güzel hediyeleriyle bizimleydi. Mavi hediye paketinin içinden üç kutu çikolata çıktı. Bunlar Yumuşak Kakao Kreması Dolgulu Bitter Çikolata, Yumuşak Dolgulu Sütlü İsviçre Çikolatası, Yumuşak Kakao Kreması Dolgulu Sütlü Çikolataydı. Lindt çikolataları çikolata severler tarafından çok iyi bilinir. Dünyaca ünlü bir markadır ve çikolataları son derece kalitelidir. Çikolatalar yoğun tatları ile ağızda eriyor ve içinden krema dolgusu çıkıyor. Kahve yanında öyle güzel oluyor ki tavsiye ederim.

@vpleksihome firması da etkinliğimiz için ürün yollamış ancak Aras Kargo firmanın ürünlerini kaybetmiş. Çok beğendiğim ürünlerdi kullanmayı çok isterdim Aras Kargo azizliğine uğramasaydı koliler. Bu durum firmayla ilgili bir problem olmadığı için elbette bize destek veren firmalar arasında vpleksihome’u da sayıyoruz.

Saydığım firmalar ürünleriyle bize destek olan etkinliğimizi renklendiren firmalardı. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.










Yazım biraz uzunca oldu ama olabildiğince anlatmaya çalıştım her ayrıntıyı. Tekrar bu güzel organizasyon için o gün orda olan herkese çok teşekkür ediyorum. Tanıştığım için çok memnun oldum daha nice etkinliklerde görüşürüz inşallah.Ayrıca Melbo bizi çok güzel ağırladı, yemekler de gayet güzeldi ve hepimiz memnun ayrıldık mekandan bu nedenle Melbo yetkili ve çalışanlarına da teşekkür ediyorum.


Etkinliğe katılan arkadaşların listesini aşağıda bulabilirsiniz.

@biraltibirsifir ve @escisemblog evsahipliğinde

Ben @incetopuklublog

@glitterofbeauty
@birmakyajblog
@sevgininmakyajdefteri
@yesimdedi
@nesneslis
@beautyinmelody_tr
@pinzarestyle
@zynpkdmr
@stilsimgesi
@mamontenkaa
@shinebygigi

Okuduğunuz için teşekkür ederim. Tekrar görüşmek üzere…

11 yorum:

  1. Ellerine sağlık asıl ben teşekkür ederim geldiğin için:) tanıştığımıza çok memnun oldum dediğin gibi inşallah daha çok görüşürüz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah canim ne güzel olur. Tekrar teşekkürler Herşey için

      Sil
  2. Canim ellerine saglik keyifle okudum. Senin gibi kendi ve kalbi guzel bir kadinla tanistigim icin cok mutlu oldum. Tekrar gorusmek dilegiyle💞😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay çok mutlu oldum ne güzel sözler bunlar. Ben de seninle yan yana oturup daha çok sohbet etme imkanı buldugumuz için çok memnun oldum.

      Sil
  3. Canim ellerine saglik keyifle okudum. Senin gibi kendi ve kalbi guzel bir kadinla tanistigim icin cok mutlu oldum. Tekrar gorusmek dilegiyle💞😘

    YanıtlaSil
  4. Çok keyifli güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık yakında tekrar görüşmek isterim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgi abla çok teşekkür ederim çok mutlu oldum begenmene. Görüşelim tabi uygun bir zamanda ne güzel olur

      Sil
  5. Ellerine sağlık canım ❤ Harika bir yazı olmuş o güne geri döndüm ❤
    Tanıştığımıza çok ama çok memnun oldum ❤ Daha çok görüşürüz inşallah ❤💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok teşekkür ederim sevindim begenmene 💕 ben de çok memnun oldum tanistigima. mutlaka görüşürüz canım benim ❤

      Sil
    2. Canım benim çok teşekkür ederim sevindim begenmene 💕 ben de çok memnun oldum tanistigima. mutlaka görüşürüz canım benim ❤

      Sil
  6. Ellerine sağlık canım ❤ Harika bir yazı olmuş o güne geri döndüm ❤
    Tanıştığımıza çok ama çok memnun oldum ❤ Daha çok görüşürüz inşallah ❤💕

    YanıtlaSil