4 Kasım 2015 Çarşamba

CAFESLIM ÜRÜNLERİ İLE ZAYIFLAMA


Merhaba, bugünkü yazımda Cafeslim ürünlerinden bahsedeceğim. Öncelikle firmaya bu ürünleri bana da denemem için yolladıkları için teşekkür ediyorum. Cafeslim ürünlerini aldığınızda güzel düşünülmüş bir paketle geliyor elinize. Bir aylık kutunun içinde gündüz çayı, yeşil kahve ve gece çayı olmak üzere üç paket var. 28 adet gündüz çayı, 14 adet gece çayı ve 100 gr yeşil kahve şeklinde gelen paketin üzerinde ürünlerin nasıl kullanılması gerektiği de anlatılmış.




Gündüz çayı içinde rezene, limon, oolong, karahindiba, gotu kola, zencefil, ısırgan otu, mate bitkileri ve kafein var. Peki bu bitkilerin faydaları neler?


Rezene sindirim sistemine faydalı diyet lifi içeren, enerji reaksiyonunu sağlayarak gıdaların  moleküllere bölünmelerini sağlayıp sindirimini kolaylaştıran bir bitkidir.

Limon kabızlık, hazımsızlık, obezite gibi sorunların giderilmesinde kullanılır bağışıklık sistemini güçlendirerek mideyi ve kanı temizler.

Oolong çayı kalp sağlığını koruyan ve şişmanlığı gideren bir çay olarak son zamanlarda dikkat çeken bitkisel ürün kategorisine giriyor.

Karahindiba güçlü bir idrar söktürücü olmakla birlikte vücudu toksinlerden arındırıcı özelliği sayesinde metabolizmayı ve sindirim sistemini hızlandırır.

Gotu kola varis, selülit gibi cilt problemlerinde koruyucu olarak kullanılmaktadır.

Zencefil mide bulantıları ve kusmalara karşı etkili olmakla birlikte gıda emilimini arttırarak hazmı destekler. Bu nedenle kilo vermek isteyenlerin en önemli yardımcılarından biridir.

Isırgan otu ishale iyi gelmekle birlikte idrar söktürücü özelliği olan bir bitkidir. Böbrek ve meshane taşlarının ve kumunun dökülmesinde alternatif tedavi amacıyla kullanılmaktadır.

Mate bitkisi bedensel aktivitede bulunanlar ve spor yapanlar için doğal bir enerji kaynağıdır. Kişinin spor sırasında daha fazla kalori yakmasını sağlamaktadır.

Kafein böbrekleri çalıştırarak daha sık idrara çıkılmasını sağlar. Enerji sarfiyatını arttırarak daha fazla kalori yakılmasını sağlar. Bağırsakları rahatlatma etkisi olmakla birlikte fazla tüketimi ishale neden olmaktadır.


Gece çayı içinde ise alıç yaprağı, karnıyarık otu, meyan kökü, çemen otu, nane yaprağı, sinameki çayı, dulavrat otu, kedi otu kökü bulunuyor. Peki bunların faydaları nelerdir?

Alıç yaprağı mideyi kuvvetlendirici etkisi vardır. İdrar söktürücü, ishal kesici etkisi vardır. Zayıflama kürlerinde kullanılır.

Meyan kökü mide ve bağırsak sorunlarında iyi bir yardımcıdır. Metabolizmayı hızlandırıcı etkisi vardır.

Çemen otu sindirim sistemini çalıştırmaktadır.

Nane yaprağı mideyi dinlendirmekte, güçlendirmekte ve hazmı kolaylaştırmaktadır. Sindirim sistemini destekler, mide ağrılarına iyi gelir.

Sinameki çayı şişkinliği alır, bağırsakları temizler, diyet yapanlara yardımcıdır.

Dulavrat otu sindirim ve safra salgılarını arttırarak sindirimi kolaylaştırır. İdrar söktürür.

Kedi otu kökü mide ve karın ağrıları, kabızlık problemlerinin giderilmesinde kullanılır.


Yeşil kahve de günümüzde son derece yaygın kullanılan hatta bayanlar arasında tüketilmesi moda haline gelmiş bir kahve çeşidi olarak tanımlanabilir. Yeşil kahve çekirdekleri normal kahve gibi olmakla birlikte kavrulmadığı için doğal etkilerini koruyan bir kahve çeşididir. Metabolizmayı hızlandırarak zayıflamaya yardımcı olduğu bilinmektedir. Vücutta depolanan yağların parçalanarak yakılmasını kolaylaştırmaktadır.

Gündüz çayı, gece çayı ve yeşil kahvenin zayıflama üzerindeki yardımcı etkilerini anlattıktan sonra mutlaka değinilmesi gereken bir şey de şu ki bitkiler evet sağlığa faydalıdır ancak her durumda ve her insan için değil. Kişisel rahatsızlıklar dikkate alınarak mutlaka doktora danışılarak bitkisel ürünler tüketilmelidir. Kimi bitkiler hamilelik dönemlerinde önerilmemekte ya da bazı hastalıklarda kesinlikle tüketilmemesi gereken bitkiler bulunmaktadır. Bitkisel ürünleri kullanmadan önce lütfen doktorunuza danışınız. Zayıflama temelli ürünlerle ilgili duyduğum genel özellikler çarpıntıya neden olduğu, ishale neden olduğu yönünde. Zayıflık uğruna içeriğini bilmediğimiz sağlığımızı tehlikeye sokacak ürünler kullanmamalıyız.

Ben bu paket geldiği gün kullanmaya başladım ancak ne yazık ki elimde olmayan nedenlerle aralıklarla kullanmak zorunda kaldım. Ürünleri düzenli kullanabildiğim günlerde yeşil çayın tokluk hissi verdiğini söylemeliyim. Bir aylık paketin kullanımında yeşil çayın sabah aç karnına ve akşam yemeklerinden iki saat önce tüketilmesi gerektiği, gündüz çayının kahvaltıdan sonra içilmesi gerektiği, gece çayının ise geceleri (iki günde bir) yatmadan önce tok karnına içilmesi gerektiği yazıyor. Her gün tüketilmesi önerilen gündüz çayı sık idrara çıkmanızı sağlıyor. İki günde bir tüketilmesi önerilen gece çayı ishal yapıyor sindirim sistemini rahatlatan bitkiler içerdiği için. Kullandığım sürelerde ürünlerin sindirim sistemini çok iyi çalıştırdığını söylemem gerek ve düzenli kullanımda sonuç alınabilir diye düşünüyorum. Ancak bu tip ürünlerin spor ve düzenli beslenme ile daha iyi sonuç vereceğini düşünüyorum. Siz de benim gibi bağırsak rahatlatan, idrar söktüren bitkileri kullanmayı tercih ediyorsanız denemenizi öneririm.

Ürün içeriği bitkisel yukarıda da aktardığım gibi ancak bitkilerin de fazla ve düzensiz kullanımının olumsuz sonuçlarının olabileceğini, her bitkinin herkesin kullanımına uygun olmadığını, doktora danışmadan bitkisel ürün kullanılmamasını önermem gerektiğini düşünüyorum.

Bu tip ürünlerin satıcıları da çok oluyor malum o yüzden güvenilir sayfalardan alışveriş yapmak çok önemli. Ben henüz siteden alışveriş yapmadım saolsun firma ürünü deneme için yolladı. Ürünleri incelemek ve satın almak için firmanın internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. www.cafeslim.com.tr internet sitesinin adresi. Bir aylık kullanıma uygun paket 49 TL+ KDV gibi bir fiyatla satılıyor. Diğer paket seçeneklerini ve fiyatları görmek için internet sitesine bakabilirsiniz. Aynı zamanda ürünü kullanarak zayıflamış kişilerin önceki ve sonraki hallerinin fotoğraflarını da görebilirsiniz.

Okuduğunuz için teşekkür ederim, tekrar görüşmek üzere…

9 yorum:

  1. merhaba! blog kesif etkinliginden geldim banada beklerim zeynepgunluk.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Merhaba bloğunu takibe ve izlemeye aldım bana da beklerim =)görüşmek üzere..
    http://kozmetikpsikolojisi.blogspot.com.tr/
    instagram:@kozmetikpsikolojisi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba 😄 ben de takipteyim teşekkür ederim 😘

      Sil
  3. blog keşif etkinliğinden geldim gfc ile takibe aldım bana da beklerim. www.gamzecelikdemir.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de hem blogunu hem de google + 'ını takip ettim teşekkür ederim ��

      Sil
  4. Merhabaa blog keşif etkinliği ile gelip blogunuza katıldım bana da beklerim:)
    http://gencbakim.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ben de takipteyim teşekkür ederim 😘

      Sil
  5. Dehşet bir mide ağrısı....

    YanıtlaSil