11 Eylül 2015 Cuma

NATRACARE ORGANİK PEDLER


Bugünkü yazımın konusu Natracare ürünleri olacak… Her yazımda olduğu gibi marka yetkililerine ürün gönderimi için teşekkür ederek başlamak istiyorum. Natracare markasını araştırırken ithal bir marka olduğunu gördüm. Natracare ürünlerinin Türkiye’deki satışından elde edilen gelirin %3’ü Türkiye Meme Kanseri Vakfı’na “Farkındayım Korkmuyorum” kampanyasına destek olarak bağışlanıyormuş. Böyle bir bağışta bulunulduğunu öğrendiğimde kendi akrabalarımda ve çevremde kansere yakalanmış kimi kurtulmuş kimi kurtulamamış kişiler geldi aklıma ve çok duygulandım. Bu kadar ulvi bir amaca hizmet ettikleri için firma yetkililerine ayrıca teşekkür etmek istiyorum. 




Natracare jinekologların da tavsiye ettiği organik sertifikalı bir marka olarak tamamen klorsuz(TFC), doğal ve dayanıklı malzemeden üretilen ve bijolojik olarak ayrışabilen yapısıyla öne çıkıyor. Natracare’ın plastik, lateks, polipropilen, parfüm, paraben ve petrol türevi süper emicileri içermediği önemle belirtiliyor. Ayrıca ürünlerin hayvanlar üzerinde test edilmeden geliştirildiği de araştırma yaparken rastladığım bilgiler arasında. Doğada yüz yıl boyunca yok olmayan ped atıklarının kanalizasyon yoluyla nehir ve denizlere karışarak Hepatit B, HIV gibi hastalıklara davetiye çıkardığı belirtiliyor. 


Organik pamuk yetiştirilirken uygulanan organik tarım koşulları insanların tarım ilaçlarının kalıntılarından korunması için önemli bir konu. Peçete ve tuvalet kağıtlarının beyazlatılması işleminde ucuz olduğu için klor kullanıldığı ancak organik pedlerin beyazlatılması işleminde oksijen kullanıldığı ifade ediliyor. Özel bölgelerde meydana gelen alerjik tahrişlerin, kaşıntı, mantar gibi sorunların da pedlerden kaynaklanabileceğini biliyor musunuz? Bu tip sorunlarla başa çıkmak için pamuklu giysiler, parfümsüz pedler kullanılması ve sabun kullanılmaması önerilmektedir. Natracare ürünleri büyük marketlerde ve eczanelerde bulunabilmekte aynı zamanda da internetten temin edilebilmektedir.


Pedlerin yumuşak yapısı ve organik olduğunun biliniyor olması insana kendini kesinlikle güvende hissettiriyor. Pedlerin yapışkan kısmı çamaşırı çok iyi tutmuyor firma o konunun üzerine biraz gidebilir diye düşünüyorum. Ayrıca şunu da söylemeliyim ki pedler bir süre sonra parçalanıyor bunun sebebinin içinde naylon olmaması olduğunu düşünüyorum, organik olduğu için çabuk parçalanıyor sanırım. Ama zaten hangi ped kullanılırsa kullanılsın sık aralıklarla değiştirilmesi hijen ve sağlık açısından kesinlikle çok önemli. Bu pedleri bir kez olsun denemenizi öneririm çünkü organik ürün ve piyasada satılan diğer ürünlerin farkını rahatlıkla anlayacak ve kendinizi organik ürün kullandığınız için daha güvende hissedeceksiniz. Ürünlerin koku yapmadığını gözlemledim bu da her bayan için son derce önemli bir ayrıntı. Ben bu ürünleri gönül rahatlığıyla kullandım ve kullanmaya devam etmeyi düşünürüm. Elbette organik ürün olmasının yanında fiyatı da önemli benim için. Bu durumda ürünün fiyatını da araştırdım ve gördüm ki ürünlerin fiyatı çeşitlerine göre değişiyor ve yaklaşık 8.5 TL ile 20 TL arasında fiyatlarla farklı internet sitelerinde satılıyor. Ürünlerle ilgili www.natracare.com.tr diye bir internet sitesi de var. Bu siteden markanın ülkemizde olan ürün çeşitlerini görebilir ve ürünlerle ilgili daha ayrıntılı bilgiyi edinebilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkür ederim tekrar görüşmek üzere… 

2 yorum:

  1. Guzel bir yazı olmuş canım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu bana beğendiysen canım teşekkür ederim güzel görüşün için :-)

      Sil