22 Eylül 2015 Salı

BEPANTHOL CİLT BAKIM KREMİ

Merhaba bugün bloğumun konuğu Bepanthol Cilt Bakım kremi olacak. Bu kremle bir trnd projesi aracılığıyla tanıştım ve ben de 1000 trnd’ci ile birlikte 5 hafta sürecek bu projeye pazar araştırmacısı olarak  dahil oldum. Bana gönderilen pakette 40 tane (3.5 gr) deneme boy Bepanthol Cilt Bakım Kremi, 20 tane önemli bilgiler kitapçığı, 1 tane (100 gr) Bepanthol Cilt Bakım Kremi ve 20 tane Pazar araştırma anketi vardı. Öncelikle trnd ekibine ve elbette ki bepanthol ekibine bu kremle tanışmamızı ve tanıştırmamızı sağladıkları için teşekkür ediyorum. Bu proje kapsamında Bepanthol Cilt Bakım Kremini denedim ve çevremdeki insanlara da deneme boy ürünler sayesinde denettim, özellikle yaz aylarında kuruyan cildimize ekstra bakım yapmayı vadeden bu ürünü böylece tanıma ve tanıtma sürecine girmiş oldum.



Bepanthol Cilt Bakım Kremini üreten Bayer Türk’ün 60 yıllık bir geçmişinin olduğunu biliyor muydunuz? Ben çocukluğumdan beri Bepanthol, Bepanthene markalarını bilirim ama bu kadar uzun bir geçmişi olduğunu da bilmiyordum açıkçası. Bepanthol Cilt Bakım Kremi 2012 yılında Türkiye’de satışa sunulmuş fakat ben el ve yüz için özel olarak üretilmiş bu kremden haberdar değildim. Aslına bakarsanız benim bu ürünü denemeleri için verdiğim 10 kişi de el ve yüz için özel Bepanthol’den haberdar değillerdi.10 kişiye her birine 4’er tane olacak şekilde verdiğim ürünlerle ilgili olumlu geri dönüşler aldığımı söylemeliyim.

Hepimiz yaz aylarında güneş ışınlarının etkisiyle cildimizin kuruduğunu, nemini kaybettiğini gözlemliyoruz ve bu nedenle cildimizdeki kuruluğu çeşitli nemlendiricilerle gidermeye çalışıyoruz. Ben de yaz, kış cildimin kuruluğundan dert yanan ve cildimin pul pul görüntüsünden kurtulamayan biri olduğumdan Bepanthol Cilt Bakım Kremini merakla kullandım. Krem içerdiği Provitamin B5 ile cildimize yumuşaklık vermeyi, pürüssüzleştirmeyi, nemlendirmeyi ve cildin doğal yenilenme sürecine yardımcı olmayı, cildi rahatlatıp parlaklığını geri kazandırmayı vadediyor.

Kremde ilgimi çeken en önemli özellikler parfüm, renklendirici ve koruyucu, paraben içermemesiydi. Parfüm içermediğinden kokusu keskin ve rahatsız edici geldi bana ve bence ürünün temizliğini bozmadan bu konuya bitkisel içerikli bir çözüm bulmalılar.

Ürünle ilgili bilgi verdiğim kişiler ve ürünü denemesi için verdiğim kişiler de dahil olmak üzere çoğu kişi bu ürünü cildine kullanmaya cesaret edemiyor. Çünkü ürünün ciltlerini yağlandırabileceğini düşünüyorlar. Bu süreçte ürünün su bazlı olma özelliği önem kazandı. Bu tip kremler genelde yağlı yağlı olur ve cilt üzerinde sivilceye neden olur ama Bepanthol Cilt Bakım Kremi su bazlı yapısıyla deri yüzeyine sürüldüğünde hızla emiliyor ve cildinize yapışkan bir his vermiyor.

Krem kullanılmadan önce uygulanancak bölgenin temizlenmesi ve kremin temiz bölgeye ince bir tabaka halinde sürülmesi ve cilde masaj yapılarak yedirilmesi öneriliyor. El ve yüzü nemlendirmek için günde bir kere kullanılmasının yeterli olduğu ancak kızarma, dökülme, çatlama olan bölgelerde günde bir kereden fazla kullanılabileceği belirtiliyor.

Cildimizi temizledikten sonraki 10 dakika cilt gözenkleri açılmışken cildi nemlendirmek ve beslemek açısından çok önemlidir. Ancak kremleri cildimize elimizle sürdüğümüzden cildimizi temizlerken ellerimizi de temizlemeye özen göstermeliyiz. Ellerimiz temiz değilse cildimizin temizliği de aslında pek bir işe yaramıyor ve ellerimizdeki kiri, bakterileri kremle birlikte cildimize yaymış oluyoruz.

Cildimizi hangi ürünle olursa olsun nemlendirmeyi ihmal etmeyelim. Bepanthol Cilt Bakım Kremi özellikle kuru ciltler için son derece uygun bir krem. Su bazlı olmasına rağmen olur da yüzünüze uygulamaya cesaret edemezseniz size önerim el ve cildinize uygulamanız olabilir. Ben bu şekilde kullanıyorum ve özellikle aşırı kuru olan ellerime iyi geldiğini düşünüyorum. Benim ellerimde egzama oluyor zaman zaman özellikle deterjan ve suyla fazla haşır neşir olduğum zamanlarda ve bu ciddi anlamda acı verici oluyor benim için. Böyle zamanlarda cildim pul pul dökülüyor ve üzerinde minik minik yaralar açılıyor ne yazık ki ancak bu kremi kullandığımdan beri böyle bir sorunla karşılaşmadım. Krem boyut olarak yeterince büyük bu nedenle uzun süreli olarak olumsuz bir etkiyle karşılaşırsam yazımı güncelleyebilirim. Ancak şimdiye kadar kokusu dışında olumsuz bir düşüncem olmadı kremle ilgili. Kokusu gerçekten kötü ve beni rahatsız etti belki bu konuya bitkisel bir çözüm bulunabilir diye düşünüyorum. Bence sizin de cildiniz kuruysa bu kremi denemelisiniz pişman olmayacağınızı düşünüyorum.

Bepanthol Cilt Bakım Kremleri 30 gr’lık ve 100 gr’lık paketler halinde eczanelerde satışta. 30 gr’lık paket 9.90 TL, 100 gr’lık paketse 24.90 TL fiyatla satılıyor.

Okuduğunuz için teşekkür ederim, tekrar görüşmek üzere…

2 yorum:

  1. Bende sivilce yapar diye endişe ettim ama sivilce çıkarmadı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ben yüzüme kullanmadım çünkü yüzüm kuru değil o yüzden cesaret edemedim ama su bazlıymis kullansam da sorun olmazdı herhalde 😊

      Sil